2011. május 21., szombat

Újra itt

Kicsit régen jártam már itt a saját blogomon. Időhiány... na jó, nem. A blogírást megoldottam volna, új anyag szintén van elég, viszont fotózni tényleg nem volt időm/kedvem/lehetőségem. Úgyhogy most van egy csomó dolog, amit kirakhatnék ide, de nincs lefotózva, és... na jó, szerintem beszédnek ennyi elég, lássuk a mai termést.
Azt hiszem, egy előző bejegyzésben látni lehetett, hogy nem valami szerencsés Groovy Girls babákat állvány nélkül fotózni és az is nyilvánvaló, hogy a fények is mindig kifognak rajtam. Ezért készítettem egy babaállványt és egy lightboxot (nem tudom, hogy hívják magyarul).
Először az állvány készült el, még egy-két hete, de este volt, amikor nekiálltam lefotózni, úgyhogy egy ilyen kép született:


Aztán tegnap késő este elkészítettem a lightboxot is. Mihelyst kész lett, beleraktam Nicole-t és lefotóztam:
 

A kettő közt a különbség annyi, hogy az egyiket vakuval fotóztam, a másikat anélkül. Szerintem sokkal jobbak lettek, mint az ablakpárkányos képek. :)

És így néz ki az állvány:

 
 
 Igazából elég instabil, de egész használható. Gondolom, azzal lehet a gond, hogy kicsit előrébb kellett volna tennem a drótot, vagy hogy túl nagy lyukat csináltam neki az alapon, ami kartonpapír (az a réteges, amiből a nagy dobozok vannak), és az bizony elég könnyű, így felborul...
Az alap aljára és oldalára farmert ragasztottam, a tetejére meg ezt a vidám pöttyös anyagot. Próbáltam jó képet készíteni, de homályos lett.
Ez pedig maga a lightbox. Fényforrásként, jobb híján, az asztali lámpámat használom :)

Háttérben az íróasztalom, és rajta a káosz :))

És hogy ne csak Nicole-t fotózzam mindig, a többi Groovy Girlt (na meg Groovy Boyt) is megkértem, hogy álljanak modellt az új babaállványban , és persze a lightboxban :) Ekkor közölte a fényképezőgépem, hogy merül az elem, ennélfogva nem volt hajlandó vakuzni. Na nem baj, megcsináltam a képeket így.
 

Vanessa és Oki örömmel pózoltak. Ilyenkor vettem észre, hogy az állvány bizony méretfüggő. Amikor készítettem, Nicole-ra méreteztem. Mondtam, csöppet instabil, de megoldható. Vanessánál nem volt gond, simán megállt benne, mivel alacsonyabb Nicole-nál. Meg nincs akkora haja, mint Nicole-nak.
Okinál viszont megint eléggé inogott, mert ő meg magasabb Nicole-nál. Ebben az az érdekes, hogy bár nekem Nicole az első Groovy Girls babám, de igazából Oki a legrégebbi, és Vanessa a legújabb közöttük. És kettőjük között bizony már elég szép magasságkülönbség van. (Nicole meg valahol korban és magasságban is  a másik két lány között.) Vagyis: egyre kisebbek a Groovy Girl-ök.
De amíg a két lány örömmel vette a feladatot, Lance bizony megmakacsolta magát. Azt mondta, hogy ez a babaállvány túl lányos, úgyhogy nem áll rá. Inkább leült mellé, és gyanakodva figyelte. Sztrájkol, mint  a varrógépem.

Azt mondtam neki, hogy jó, de ha majd varrok neki valamit, akkor majd azért mégiscsak legyen szíves az állványra állni, mert ülve nem nagyon lehet ruhákat fotózni. Új állványt meg nem készítek csak azért, mert szerinte ez lányos. Főleg úgy, hogy a lányok vannak többségben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése